MV Agusta Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Is anyone experiencing vibes on the handlebar? Most prominent from 5K to 7K. Even the plastic covers on my hand guards are rattling making noise I can hear while riding. I did find 1 each screw missing on the bottom for the colored plastic covers on the handguards. Of course told the dealer about a month ago and still waiting on replacements. Just like I have been waiting for the safety bulleting parts for the clutch and rear suspension bracket for 4 months now. Just to add now I'm experiencing starting problems. The bike would eventually start after 2 or 3 tries. May be my sprag clutch is giving up.
 

·
Registered
Joined
·
1,629 Posts
You're saying it takes a few attempts to start, are there any abnormal mechanical noisies whilst doing this? The sprag, as you may know, is a one way clutch. Failure point is when it is worn or damaged to the extent that it slips. I can't see this causing vibration once the engine is running though as it should be disengaged once the motor has fired.

Before taking the bike to your dealer, and if you have the required tools and knowledge, I would check that the engine mounts are all correctly torqued, this can be a common cause of vibration. Are the vibes occurring at the same revs irrespective of what gear you're in. If more relative to road speed check your chain and sprockets for tight spots/wear.

Good luck in tracking the issue down.
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Discussion Starter #3
You're saying it takes a few attempts to start, are there any abnormal mechanical noisies whilst doing this? The sprag, as you may know, is a one way clutch. Failure point is when it is worn or damaged to the extent that it slips. I can't see this causing vibration once the engine is running though as it should be disengaged once the motor has fired.

Before taking the bike to your dealer, and if you have the required tools and knowledge, I would check that the engine mounts are all correctly torqued, this can be a common cause of vibration. Are the vibes occurring at the same revs irrespective of what gear you're in. If more relative to road speed check your chain and sprockets for tight spots/wear.

Good luck in tracking the issue down.
There are none abnormal mechanical noises. I will definitely look into the engine mounts. The vibes are between 5 & 7k all gears except 6th. I already checked the chain and tension. I know for fact my rear sprocket has some lateral and rotational movement. I already spoke with dealer about this and was told that was normal. I did order some cush drives for the rear just because, but of course I'm still waiting on those.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top