MV Agusta Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My bike model is 2004 MV agusta F4 750s . I have check Electronic Circuits ,Wiring harness Cables Loom and sensor is all ok but i check ECU no signal go to the Coils when i try start the bike . I have check the coils is ok , just ECU no signal give the coils so no High-voltage go to Spark Plug and i cannot start the bike . I have change Ignition Key set before but this key set is come from 05 MV Agusta F4 1000 , have any affect for bike ?? I cannot start my bike now , the problem is ECU or ignition key set ??







 

·
Premium Member
Joined
·
50 Posts
Sounds like 'safety circuits', Is neutral light coming on? Stating obvious is kill switch on? (We have all done it at least once ! Lol), check kill switch/side stand switch and neutral switches individualy disconnected with multimeter for open/closed circuit when operated, if all switches and connectors are ok most likely culprit is diodes ....hope this helps
Jon
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Sounds like 'safety circuits', Is neutral light coming on? Stating obvious is kill switch on? (We have all done it at least once ! Lol), check kill switch/side stand switch and neutral switches individualy disconnected with multimeter for open/closed circuit when operated, if all switches and connectors are ok most likely culprit is diodes ....hope this helps
Jon
I check all switches and connectors is ok . Which one diodes parts most likely culprit ?
 

·
Banned
Joined
·
676 Posts
"ounds like 'safety circuits', Is neutral light coming on? Stating obvious is kill switch on?"

I was at Indy Ducati in the parking lot, and wanted them to take a quick look at the bike I had just gotten running. Guy takes a look, crank crank crank crank. "Well, it won't start."

I reach over and flick the switch to Run.

"Oh. Guess I never turn that switch off."

Everybody does it...
 

·
Premium Member
Joined
·
50 Posts
If i remember right it is near fuse box under tank. I had corrosion/furred up connection on diode so it was a bit intermittent. Seen a thread on here somewhere about replacing blown diodes (easy and cheap from electronics shop like maplin). You didnt mention does your bike have s hard wired alarm with immobiliser like a datatool system 3? Does fuel pump run up when you switch ign on? Will starter spin over?
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #6 ·
"ounds like 'safety circuits', Is neutral light coming on? Stating obvious is kill switch on?"

I was at Indy Ducati in the parking lot, and wanted them to take a quick look at the bike I had just gotten running. Guy takes a look, crank crank crank crank. "Well, it won't start."

I reach over and flick the switch to Run.

"Oh. Guess I never turn that switch off."

Everybody does it...
I never turn that switch off too .....:errr:
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #8 ·
If i remember right it is near fuse box under tank. I had corrosion/furred up connection on diode so it was a bit intermittent. Seen a thread on here somewhere about replacing blown diodes (easy and cheap from electronics shop like maplin). You didnt mention does your bike have s hard wired alarm with immobiliser like a datatool system 3? Does fuel pump run up when you switch ign on? Will starter spin over?
no any immobiliser in my bike. Fuel pump can run when i switch ign on . The starter have spin over . How i can check all diode work or not ?
 

·
Super Moderator
Joined
·
22,076 Posts
I imagine that if the the bike is turning over, then the 40A fuse should be okay. The diode's on your model is here I think, might be worth checking them out.

Check this out - http://www.mvagusta.net/forum/showthread.php?t=76593

Tell us how your problem first started, did you replace the battery ?
 

Attachments

·
Super Moderator
Joined
·
24,412 Posts
There is a good troubleshooting guide in the workshop manual on Donsy's site....
 
1 - 12 of 12 Posts
Top