MVAgusta.net

MVAgusta.net (https://www.mvagusta.net/forum/forum.php)
-   F4 - 2nd Gen. 2010+ (https://www.mvagusta.net/forum/106-f4-2nd-gen-2010/)
-   -   Exhaust valve error (https://www.mvagusta.net/forum/106-f4-2nd-gen-2010/241907-exhaust-valve-error.html)

Tosha.3 04-22-2019 09:27 PM

Exhaust valve error
 
Iv got that error. Checked the exhaust valve-moves fine. Check cables-moves fine. Took the actuator out -the pulley not moving at all. I am not sure if it should move freely or not. Looked inside -everything looks like new, all gears looks like new they all spins. Is anybody knows how to check if actuator actually works? I have repair manual and nothing there about that, only about adjustment. Help please. If any of you guys with aftermarket exhaust have an actuator that you don't use anymore I would buy it. Let me know

esq'z me 04-23-2019 05:17 AM

It's a simple DC bi-directional stepper motor. Determine which wires go to the motor and which go to the sensor. Apply voltage to the motor wires (be careful, not for long, suggest using a 9 v battery) and motor should rotate the pulley.

You can't move the actuator pulley by hand.

Tosha.3 04-23-2019 08:53 PM

Thanks man


All times are GMT -5. The time now is 02:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.