Here to the least reliable bike in the market... - MVAgusta.net
 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 08:14 AM Thread Starter
Senior Member
 
Maser's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 317
Angry Here to the least reliable bike in the market...

For those looking at getting a 2016 Dragster, this is what I have experienced just in the last 3 months..
This is my wife's bike with only 11,000kms on it, never abused or tracked.

- Rear brake stopped working, fixed but about to go again.
-Rear right turn signal died
-Steering damper couldn't be adjusted, completely seized...
-On of the forks would get stuck in the compressed position (rebuilt)
-Quick shifter only working to upshift (autoblip stopped working)
-Becoming extremely difficult to start (new sprag, I am sure)

IN LESS THEN 3 MONTHS....and the bike is out of warranty.

Toronto, Canada
Maser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 10:36 AM
Senior Member
 
Allworld's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Boston, MA
Posts: 465
Quote:
Originally Posted by Maser View Post
For those looking at getting a 2016 Dragster, this is what I have experienced just in the last 3 months..
This is my wife's bike with only 11,000kms on it, never abused or tracked.

- Rear brake stopped working, fixed but about to go again.
-Rear right turn signal died
-Steering damper couldn't be adjusted, completely seized...
-On of the forks would get stuck in the compressed position (rebuilt)
-Quick shifter only working to upshift (autoblip stopped working)
-Becoming extremely difficult to start (new sprag, I am sure)

IN LESS THEN 3 MONTHS....and the bike is out of warranty.
Seems like a lot of items for such low miles/kms. What is/was the issue with the turn signal and rear brake? My rear brake was not working well, problem solved by bleeding it and has been fine ever since.
Is the auto blip available in all modes or just sport and custom?

Bikes:

2016 MV Agusta Brutale 800 RR
2015 Triumph Street Triple R
Allworld is online now  
post #3 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 11:41 AM Thread Starter
Senior Member
 
Maser's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 317
The turn signal is a common issue with all the models that use that time of turn signal; I know my dealer has replaced dozens of these units. Since new, I have replaced the left rear turn signal 3 times and the right side twice.
The rear brake had a leaking gasket causing the brake to lose pressure. When it comes to the quick sifter, the Dragster comes with quick shifter up and down from factory. The down part stopped working a month ago.

Toronto, Canada
Maser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 01:21 PM
Senior Member
 
Allworld's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Boston, MA
Posts: 465
I feel for your frustration. I am waiting on a fuel tank myself, and I know of at least one other person is as well.

Bikes:

2016 MV Agusta Brutale 800 RR
2015 Triumph Street Triple R
Allworld is online now  
post #5 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 01:23 PM Thread Starter
Senior Member
 
Maser's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 317
Quote:
Originally Posted by Allworld View Post
I feel for your frustration. I am waiting on a fuel tank myself, and I know of at least one other person is as well.
I friend of mine is waiting for a sprag-clutch, it will be 3 months...winter will be here before it arrives.

Toronto, Canada
Maser is offline  
post #6 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 03:38 PM
Senior Member
 
GeorgeO's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney
Posts: 317
Quote:
Originally Posted by Maser View Post
The turn signal is a common issue with all the models that use that time of turn signal; I know my dealer has replaced dozens of these units. Since new, I have replaced the left rear turn signal 3 times and the right side twice.
The rear brake had a leaking gasket causing the brake to lose pressure. When it comes to the quick sifter, the Dragster comes with quick shifter up and down from factory. The down part stopped working a month ago.
The Quickshifter downshift only works in Sports mode.

Faster and Faster untill the fear of death subsides.....
GeorgeO is offline  
post #7 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 03:38 PM Thread Starter
Senior Member
 
Maser's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 317
It is in sports mode...I was riding the bike home when out of the blue stopped working.

Toronto, Canada
Maser is offline  
post #8 of 23 (permalink) Old 08-29-2018, 10:55 PM
Senior Member
 
GeorgeO's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Sydney
Posts: 317
So same happened on mine once - in the end it was the alignment of the shift rod with the strain sensor in it that i had to tweak to get it working. (i stripped the rod, cleaned, re-assembled and tightened everything, making sure alignment between the gear lever mounting point below and the upper gearshaft attachment point was in line (by moving the upper gearshaft pivot bracket inwards or outwards you effect the alignment).
Attached Images
 

Faster and Faster untill the fear of death subsides.....
GeorgeO is offline  
post #9 of 23 (permalink) Old 08-30-2018, 03:08 AM
Senior Member
 
Bruce Taylor's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Hertfordshire UK
Posts: 1,154
Send a message via Skype™ to Bruce Taylor
Quote:
Originally Posted by Maser View Post
I friend of mine is waiting for a sprag-clutch, it will be 3 months...winter will be here before it arrives.
You certainly appear to have far more problems with obtaining parts on the other side of the pond, than we do in the UK.

It was necessary to replace six sprag-clutch's on the two F3's that I owned which was over a four year period and the parts were made available within days.

Now riding the 2018 DragsterRR Euro4 model, covered over 4000 miles and the revised sprag clutch system is working perfectly.
Bruce Taylor is offline  
post #10 of 23 (permalink) Old 08-30-2018, 05:05 AM Thread Starter
Senior Member
 
Maser's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 317
Quote:
Originally Posted by GeorgeO View Post
So same happened on mine once - in the end it was the alignment of the shift rod with the strain sensor in it that i had to tweak to get it working. (i stripped the rod, cleaned, re-assembled and tightened everything, making sure alignment between the gear lever mounting point below and the upper gearshaft attachment point was in line (by moving the upper gearshaft pivot bracket inwards or outwards you effect the alignment).
I will try that and see if I can get it working, thank you

Toronto, Canada
Maser is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome