this throttle is perplexing ...i know it's been discussed alot (06 910) - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 09-28-2013, 01:48 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 68
this throttle is perplexing ...i know it's been discussed alot (06 910)

like someone mentioned it seems to be sucked shut at higher rpm but ok at idle. when you try to just barely open it, it pops open too far and upsets cornering. i haven't had the tank off yet but i wonder if you closed the bypass screws and opened the throttle plates a little to achieve idle....if that would help
dougn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 09-28-2013, 05:36 PM
Senior Member
 
Deano's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Townsville, QLD
Posts: 787
New Site Garage
Quote:
Originally Posted by dougn View Post
like someone mentioned it seems to be sucked shut at higher rpm but ok at idle. when you try to just barely open it, it pops open too far and upsets cornering. i haven't had the tank off yet but i wonder if you closed the bypass screws and opened the throttle plates a little to achieve idle....if that would help

Dough,

It's the standard ECU that causes these traits not the physical throttle itself. The best fix is an microtech from Chris at XBikes racing (site sponsor) That's expensive but the best bucks you'll ever spend on the bike.
I wouldn't be fiddling with anything until you troll through the many threads and advice on this topic on the site and listen to more learned advice I'm sure will follow.

Cheers

Deano
Deano is online now  
post #3 of 6 (permalink) Old 09-28-2013, 05:47 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,914
Send a message via Skype™ to theknurl
Thumbs up

dougn;
go to the Maintenance Section, at the top is a sticky by merc07 (Adam)
you need to buy the cables but the software is free

new fuel and ignition maps and the fans come on sooner too

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 09-29-2013, 08:55 AM
Old Wing Nut
 
esq'z me's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 18,155
Send a message via Skype™ to esq'z me
Quote:
Originally Posted by dougn View Post
like someone mentioned it seems to be sucked shut at higher rpm but ok at idle. when you try to just barely open it, it pops open too far and upsets cornering. i haven't had the tank off yet but i wonder if you closed the bypass screws and opened the throttle plates a little to achieve idle....if that would help
You could do that, but you will definitely have to reset the TPS...

The Knurl has it, though....buy the cables on eBay or Amazon or somewhere and download Merc07's software....

If you are capable, and have a chip burner, or access to one, you can make your own custom chip to properly map your ECM.

I used to be fast....now I just dream about it.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R (Gina), '04 F4 SPR #275 Track Bike (Lola), YSR50 (The Rabbit), '71 CB100 (Lil' Red), '75 RD350C (Orange Bird) restoration project, '70 Suzuki F50 (Baby Blue)
esq'z me is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 09-29-2013, 09:10 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 68
thanks very much. ordering the cables.....
dougn is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-06-2013, 04:41 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,914
Send a message via Skype™ to theknurl
Wink

Quote:
Originally Posted by esq'z me View Post
If you are capable, and have a chip burner, or access to one, you can make your own custom chip to properly map your ECM.
go on ebay, Sivava has chip burners for ~$50......with Adam's software you're good to go

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl

Last edited by theknurl; 10-06-2013 at 05:16 PM.
theknurl is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome