STS smart turn system for Turismo Veloce - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 01-15-2018, 12:03 PM Thread Starter
Senior Member
 
Gero HH's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Hamburg, Germany
Posts: 520
New Site Garage
STS smart turn system for Turismo Veloce

Hi all

I just want to know: has anyone installed this system??
It is to turn off the indicator automatically after a turn or what ever...

I ordered the unit to install my self and the review (youtube) is just great!!
I'm so often forget to turn off the indicator after a round-abound or a turn.. The will help hopefully

There are two Version on the marked one for the "normal" bikes and one for the "special" bikes like our TV/TVL
it will cost 149,00 but at the moment there ist a special winter offer 30% off whit the Code "BATCH33" so just under 100 !!

here a Video from the Company witch is located in Slovenia ...


and the Address is : http://www.safer-turn.com/

I will put a Installation PDF as well for the system... look at "Aprilia" or "Moto Guzzi" this is the same as the TV /TVL

when I receive the unit and installed it , I will come back and will tell about it !!
Attached Images
File Type: pdf STS_install_manual_EL_EN.pdf (1.80 MB, 31 views)

Gero
______________________
2016 Turismo Veloce 800 Lusso
Gero HH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-15-2018, 01:05 PM
Senior Member
 
MarcSilverTriple's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Isre, France
Posts: 737
New Site Garage
Hi Gero HH,

Very interesting...

Just curious:
- is the warning still working?
- where did you mount the module?
- did you have to change connectors or install connectors, or did it come directly with proper connectors installed?

Marc,
Turismo Veloce in France
Ride with us in Vosges :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MarcSilverTriple is online now  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-16-2018, 01:53 AM Thread Starter
Senior Member
 
Gero HH's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Hamburg, Germany
Posts: 520
New Site Garage
Hi Marc,

the switch works as before R/L press middle to reset.... The indicator light is showing as normal.
The little module you have to mount somewhere in level (behind the side panel or so..)
the module has 4 cables witch has to go in between the cable from indicator switch to the relais.
so you have to cut it... and then of course the + and -

in the pdf you can see what I'm talking about...

I will do some pic's when I'm installing the module....

Gero
______________________
2016 Turismo Veloce 800 Lusso
Gero HH is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 01-16-2018, 12:45 PM
Senior Member
 
MarcSilverTriple's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Isre, France
Posts: 737
New Site Garage
Quote:
Originally Posted by Gero HH View Post
the module has 4 cables witch has to go in between the cable from indicator switch to the relais.
so you have to cut it... and then of course the + and -

in the pdf you can see what I'm talking about...
Well... I won't cut it. I was hoping it would be something coming with proper wiring, which is not. And if you mess out, you will have to change your wiring harness...
Good luck with that...

Marc,
Turismo Veloce in France
Ride with us in Vosges :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
MarcSilverTriple is online now  
post #5 of 6 (permalink) Old 01-17-2018, 03:58 AM Thread Starter
Senior Member
 
Gero HH's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Hamburg, Germany
Posts: 520
New Site Garage
You don't have to change the wiring harness at all... you cut the 4 cables and put some male/female Connectors on it.
So you can connect the cables always as it was before!!
The cable what getting cut is the cable from the indicator switch himself. A new switch will have a new cable!!

So not a big deal at all......

Gero
______________________
2016 Turismo Veloce 800 Lusso
Gero HH is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 01-20-2018, 05:58 AM Thread Starter
Senior Member
 
Gero HH's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Hamburg, Germany
Posts: 520
New Site Garage
receipt the STS Modul yesterday and installed today
Installation was easy and quick done. You have to cut 2 wires from the indicator switch (left/right) and connect the module between. Then 12V +- and the reset connection, that's it.

After a test drive I was really impressed!!
It is working like a charm
It doesn't matter if it a turn,a overtake, changing lanes or a round abound, it is just working.

Well done piece of electronic
Attached Images
 

Gero
______________________
2016 Turismo Veloce 800 Lusso
Gero HH is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome