910 2008 not firing no electricity to injectors?? - MVAgusta.net
 2Likes
  • 4 Post By esq'z me
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 07:21 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
910 2008 not firing no electricity to injectors??

So my bike head light low beam was not working, I did track it to SPU as it pin was not making contact with the plug.

Problem fixed... well no! Now bike will not start! Starter works. Fuel pumps primes, and there is spark! it will fire if pour fuel directly in the throttle bodies.

Work shop manual say that injectors connect to pin 8 on SPU but this must be wrong in newer type ECU.

It seems injectors are not getting 12v? did took them off and insert multimeter and did not get any voltage when starting the bike or turning the key.


Anybody have any idea what could have failed?

Is there any current wiring diagrams for 2008 bikes?

- Yamaha FZ1N 2007 (sold)
- CFMoto 650NK 2013 (sold)
- CBR1000rr 2008 (sold)
- Aprilia Shiver 750 2008 (sold
- MV Agusta Brutale 910 2008
Wald0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 08:04 AM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,447
Send a message via Skype™ to silentservice703
The wiring diagrams and the fuel injection troubleshooting guide are in the workshop manuals for you bike available here: Team Double 3 Racing | MV Agusta

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 08:34 AM
Old Wing Nut
 
esq'z me's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 17,382
Send a message via Skype™ to esq'z me
Before you go down that path, I suggest you check that the internal fuel hose from the pump has not popped off.
Very common and well known cause of no start/no fuel delivery.
I'm not the only one this has happened to.

I used to be fast....now I just dream about it.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R (Gina), '04 F4 SPR #275 Track Bike (Lola), YSR50 (The Rabbit), '71 CB100 (Lil' Red), '75 RD350C (Orange Bird) restoration project, '08 TT-R110 (Buster) Pam's ride, 2015 Indian Chieftain (Rita) my "low-n-slow", '70 Suzuki F50 (Baby Blue), 2018 Suzuki GSX-S750L8 (Susie Q)
esq'z me is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 10:22 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by silentservice703 View Post
The wiring diagrams and the fuel injection troubleshooting guide are in the workshop manuals for you bike available here: Team Double 3 Racing | MV Agusta


Have those already.

- Yamaha FZ1N 2007 (sold)
- CFMoto 650NK 2013 (sold)
- CBR1000rr 2008 (sold)
- Aprilia Shiver 750 2008 (sold
- MV Agusta Brutale 910 2008
Wald0 is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 06:32 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,602
Send a message via Skype™ to theknurl
Thumbs up ?

Ed;
The OP says the pump cycles
WaldO;
There are 2 trouble shooting guides, one in Section E the other in Section O


Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 02-03-2018, 10:39 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
Does anybody have better quality ELECTRICAL DIAGRAM BRUTALE 910 S R (MY 2007)?? the one what is in manuals is so bad quality ::/ can't make any sense about color codes at all as image is too blur..

- Yamaha FZ1N 2007 (sold)
- CFMoto 650NK 2013 (sold)
- CBR1000rr 2008 (sold)
- Aprilia Shiver 750 2008 (sold
- MV Agusta Brutale 910 2008
Wald0 is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 02-04-2018, 10:54 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
UPDATE, All good now! well still no lowbeam, but bike is running. Have no idea why now injectors are getting power and before they was not. Also did swap main starter relay same time so not sure could that been culprit..

- Yamaha FZ1N 2007 (sold)
- CFMoto 650NK 2013 (sold)
- CBR1000rr 2008 (sold)
- Aprilia Shiver 750 2008 (sold
- MV Agusta Brutale 910 2008
Wald0 is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 02-04-2018, 06:32 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,602
Send a message via Skype™ to theknurl
Thumbs up ?

Does your SPU have a blue or black back?


Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 02-05-2018, 08:00 AM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,447
Send a message via Skype™ to silentservice703
Quote:
Originally Posted by theknurl View Post
The OP says the pump cycles

FWIW, with a disconnected fuel pump discharge hose, the pump will still cycle when the ECU tells it to.


(For the nay-sayers, it has happened to me on my 312R.)

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 02-05-2018, 06:00 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by theknurl View Post
Does your SPU have a blue or black back?


It has black back.

- Yamaha FZ1N 2007 (sold)
- CFMoto 650NK 2013 (sold)
- CBR1000rr 2008 (sold)
- Aprilia Shiver 750 2008 (sold
- MV Agusta Brutale 910 2008
Wald0 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome