Dashboard issues - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 04-06-2017, 10:24 AM Thread Starter
Established Member
 
NICO312RR's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Montevideo, Uruguay, South America
Posts: 192
New Site Garage
Dashboard issues

Hi all. I have a friend with a 2010 F4 1000R who is having a problem with his instrument panel.
The issue started as an irregular failure, at first it would stay blank with just the back light and no numbers or any data (except the reserve or neutral light), but at one point the whole thing just died, the bike kept on running until he turned it off, currently the bike does not fire up no more.
Has anyone had a similar issue? Will he need to have the whole instrument cluster replaced? Is there anything else he could check?
Any help would be sincerely appreciated.
Kind regards.-
Nico312RR
NICO312RR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-06-2017, 01:07 PM
Senior Member
 
dansoarr's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Herefordshire / Monmouthshire Border, UK
Posts: 624
not sure about the 2010 but the 2013+ bikes the immobiliser is controlled by the dash. If the dash is not working then it would not fire up on 2013+ anyway.

Arron

----------------------------------------
2015 MV F4, ABS
ECU Mapped with ECUstudio
QS & Blipper working with ECUstudio

others
GSXR 1000
GSXR 750
dansoarr is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-06-2017, 03:09 PM Thread Starter
Established Member
 
NICO312RR's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Montevideo, Uruguay, South America
Posts: 192
New Site Garage
That is correct. We assumed that one issue was related to the other. What we really wanted to know was if anyone here has experiented this issue before and if so, what action was taken. Im trying to save my buddy some money because buying a new instrument panel here between custom taxes and shipping expenses it would be way over a grand of the american "pesos" hehe
Besides, I suspect that there is going to be much more involved than just a simple "plug and play" once we get the new piece. There is probably going te be some programing to be done.
NICO312RR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 04-06-2017, 08:35 PM
Established Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: So Paulo, Brazil
Posts: 181
I kind of remember someone having similar issue in the past. For what I remember he tested all the soldering points and found one that were with bad connection.

For a new dash you probably will have to program the key code on it. Not sure how it work on Mv, but I had a Ducati before (also magneti marelli) and the VDST from technoresearch were able to do it.
allanl is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-06-2017, 08:44 PM
Established Member
 
Join Date: Sep 2013
Location: So Paulo, Brazil
Posts: 181
allanl is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-07-2017, 07:56 AM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,821
Send a message via Skype™ to silentservice703
@NICO312RR - Have you done any troubleshooting?

Have you removed the dash, cleaned the contacts on the multipin connector and then replaced the dash?

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 04-10-2017, 06:46 PM Thread Starter
Established Member
 
NICO312RR's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Montevideo, Uruguay, South America
Posts: 192
New Site Garage
He had removed it and even dissambled it and looked inside for any signs of damage but everything looks all right
NICO312RR is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 04-11-2017, 06:37 AM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,821
Send a message via Skype™ to silentservice703
Then a point-to-point electrical check is in order...

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-04-2017, 08:17 AM
Established Member
 
hennessy's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Australia
Posts: 179
i had this issue on my 2010, tho mine never totally died it would just go blank.... it was very intermittent tho would do it 1 ride then no problem for a month then suddenly would start doing it again, ecu was changed no difference... problem was in the ecu to dash loom check all plugs on ecu and dash not sure which plug it was cause i pulled the hole lot
hennessy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome