2005 910 brutale - MVAgusta.net
 8Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 07:07 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Forest Of Dean Gloucestershire
Posts: 22
2005 910 brutale

Hi All. Just purchased a 2005 910 Brutale that currently doesn't run so hoping that someone can with mv knowledge can help me identify the fault. Cheers Neil
littlewimp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 07:11 AM
Senior Member
 
XPARAUK's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK Cambridge
Posts: 406
Hello & Welcome

Post your problems and you will recieve plenty of good advise.
XPARAUK is offline  
post #3 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 07:42 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Forest Of Dean Gloucestershire
Posts: 22
Thanks. I will try and explain the issues I have later today.
littlewimp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 07:44 AM
Senior Member
 
gotfolk's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: SW Florida
Posts: 936
New Site Garage
Send a message via MSN to gotfolk Send a message via Skype™ to gotfolk
Welcome to the forum!!

Please add your location to your profile.
Go to TOOLS > USER CP > EDIT PROFILE add your location.

2015 Yamaha FJ-09
2012 Brutale 1090RR
2005 Yamaha R6 - Sold
gotfolk is offline  
post #5 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 09:46 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Forest Of Dean Gloucestershire
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by XPARAUK View Post
Hello & Welcome

Post your problems and you will recieve plenty of good advise.
Just Managed to take a look at the internal fuel pipes in the Tank and no visible issues, i then removed a coil Pack inserted a spark plug to ground and no evidence of a Spark whilst cranking, i have the Stand and neutral lamp lit so am thinking that the switches are functioning correctly, i was thinking that the coil pack could be faulty but did think that it would at least fire on the remaining 3! Anything further for me to investagate would be good. Cheers Neil.
littlewimp is offline  
post #6 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 10:22 AM
Old Wing Nut
 
esq'z me's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 18,286
Send a message via Skype™ to esq'z me
Welcome to the family !!!
Your bike uses the 1.6M Marelli ECU. There are 2 coils each firing a pair of spark plugs; 1 & 4 and 2 & 3.....

So first things first, check for battery voltage on the power wire to each coil.
Sorry, not sure the color code, but one wire on the connector to the harness should have battery voltage when key is on. The ECU makes and breaks the ground for the col to produce sparks.

You can get the manuals for your bike here:

Team Double 3 Racing | MV Agusta

There are some good troubleshooting guides within.

Tell @Donsy thanks for making that possible.

Let us know how you get on.
littlewimp likes this.

I used to be fast....now I just dream about it.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R (Gina), '04 F4 SPR #275 Track Bike (Lola), YSR50 (The Rabbit), '71 CB100 (Lil' Red), '75 RD350C (Orange Bird) restoration project, '70 Suzuki F50 (Baby Blue)
esq'z me is offline  
post #7 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 11:50 AM
Senior Member
 
Edward's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Philadelphia, Pennsylvania USA
Posts: 854
Welcome, Neil!

Just a reminder to clean the ground wire connection. Its often overlooked as is the strength of the battery. Replace the fuel filter as a matter of course. Basics first like followup with all fuses connections and yes securing a manual.

See my signature to add your MV like @gotfolk
Make it easier for all to help you.
littlewimp likes this.

E d w a r d B4910s08


PUBLIC SERVICE ANNOUNCEMENT
1.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
(Forum Introduction Thread)
2. Include your LOCATION in your profile: Tools > User CP > Your Profile > Edit Your details > Additional Information > Location
3. Include your BIKE MODEL/S in your signature: Tools > User CP > Settings & Options > Edit Signature
4.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Special thanks to forum member Donsy
Edward is online now  
post #8 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 01:47 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Forest Of Dean Gloucestershire
Posts: 22
Quote:
Originally Posted by esq'z me View Post
Welcome to the family !!!
Your bike uses the 1.6M Marelli ECU. There are 2 coils each firing a pair of spark plugs; 1 & 4 and 2 & 3.....

So first things first, check for battery voltage on the power wire to each coil.
Sorry, not sure the color code, but one wire on the connector to the harness should have battery voltage when key is on. The ECU makes and breaks the ground for the col to produce sparks.

You can get the manuals for your bike here:

Team Double 3 Racing | MV Agusta

There are some good troubleshooting guides within.

Tell @Donsy thanks for making that possible.

Let us know how you get on.
Don't seem to have any power on the Loom supplying the coils, not sure what to do now, is there anything that could disrupt the power supply further down the line except the ECU ?
littlewimp is offline  
post #9 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 03:35 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: portugal
Posts: 13
yes. the SPU unit. its her that supply voltage to the coils.
ricardocxm is offline  
post #10 of 43 (permalink) Old 08-14-2019, 03:37 PM
New Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: portugal
Posts: 13
does your bike have 2 or 4 coils?
ricardocxm is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome