Picked up the F4 750 :-) - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 06-04-2009, 05:10 PM Thread Starter
Senior Member
 
MvMerito's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Market Harborough, U.K
Posts: 986
Picked up the F4 750 :-)

Well i collected her today. Iv already bough t a myriad of carbon bits and a polishing kit so its a weekend in the garage and wife dodging for sure :-)

The dealer i got her from have replaced the plugs and balanced the injectors but she still stalls when revving on returning to tick over from time to time or going down the gears when approaching a junction or lights etc. Feels like she cuts out just before she should tick over

Has anyone else experienced this??? im due to change oil + filter next weekend but know this won't be the issue... she's done 6.7k miles and is due for a valve check, could this be it??

Im getting a valve check and power commander fitted in a month or so, this will undoubtedly cure it but wondered if there's something i might be overlooking????

Also ran the tester on the battery to check rectifier and its running 14.3V > 15.V (no more then 15v though) is this too high or normal on an F4???
MvMerito is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 06-04-2009, 08:23 PM
Big Randaddy
 
Randarosa's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Metro Atlanta
Posts: 17,189
James: How did you get Lee to pose for your new avatar picture?

910R, S4RS Monster,'78 BMW R100S, Heritage Softail, Chrome V-Rod, Sportster 48, Kawasaki Concours 1400, '07 Ultra Classic with sidecar, yellow Vespa LX 150, a cool little Ruckus, and a very understanding wife........
Randarosa is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 06-04-2009, 11:28 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2007
Location: Delete this ID
Posts: 2,732
lol good ol father jack
F41NXS is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 06-05-2009, 12:22 AM
Established Member
 
wotmeworry's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 162
My first 750 did that - sorted once Id fitted RG3s and chip.
wotmeworry is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 06-05-2009, 11:09 AM Thread Starter
Senior Member
 
MvMerito's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Market Harborough, U.K
Posts: 986
Can't beat Father Jack-

Fek, Arse, Girls :-)

Whats an RG3 ???? i presume a chip refers to re-mapping??

Cheers

James
MvMerito is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 06-05-2009, 01:54 PM
Established Member
 
wotmeworry's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 162
RG3s are the "official" MV race slip on cans. Look like originals, made like originals just not so baffled. Need installing with race Eprom (chip) to alter fuelling for the 750 -this may come with the cans. Probably the best value mod you can make apart from suspension work.
wotmeworry is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 06-05-2009, 07:27 PM
Senior Member
 
style_one's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: mary's land, USA
Posts: 3,253
sounds like the TB's need synching and the CO2 set. that will end the stalling.
style_one is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 06-06-2009, 12:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
MvMerito's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Market Harborough, U.K
Posts: 986
Not sure if it hasn't already had some exhaust mods done as its LOUD but all the better for it. The ends have defen been polished. Does it have anything else stamped on them to signify the RG3's?? They have MV stamped on them and look like they are made by Arrow- id really like some uber sexy titanium's but can't run to that so will look at other alternatives soon

Here's 2 images. I reckon they have been tweaked with and not re-mapped....??

http://s647.photobucket.com/albums/u...0Launch022.jpg

http://s647.photobucket.com/albums/u...t=DSC05841.jpg

http://s647.photobucket.com/albums/u...t=DSC05840.jpg
MvMerito is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 06-06-2009, 01:36 PM
Established Member
 
wotmeworry's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 162
Look like standard cans but polished - may well have had their internal baffles removed for more noise (i.e Casoli mod). RG3s are marked differently. Best check the EPROM to see if its been changed as any changes to the cans will potentially mess up the standard set up.
wotmeworry is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 06-07-2009, 05:37 AM Thread Starter
Senior Member
 
MvMerito's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Market Harborough, U.K
Posts: 986
Thanks and will do when it gets its power commander fitted- thats will iron out any problems anyway :-)

Cheers for the tips
MvMerito is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome