HELP.. Brutale 1078 died - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 03:29 PM Thread Starter
Established Member
 
Lawbreaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Whittier, CA
Posts: 225
HELP.. Brutale 1078 died

Bought her a few months ago and all has been well for the most part.. Recently she began backfiring on deceleration which I somehow attributed to the Power Commander. I also began noticing an intermittent humm coming from the bike when she's off ( NO idea what that is, but its coming from the tank area.. vacuum/ gas vapor issue?)

Today I'm riding her and she suddenly does dead and the dash lit up like a Christmas tree... only for a hot second then all was fine but she was now constantly backfiring/popping on deceleration. As I came to a red light.. she up and died on me.

I turn the key and NO activity whatsoever... as if the battery is dead.

Bike had been sitting for the past 4 days but fired when I got on her to ride her home from work.

Ideas??

I had to trailer her home and am now gonna go check the battery but I don't think thats the problem...
Lawbreaker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 04:18 PM
Established Member
 
MVAGOGO's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: west yorkshire
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by Lawbreaker View Post
Bought her a few months ago and all has been well for the most part.. Recently she began backfiring on deceleration which I somehow attributed to the Power Commander. I also began noticing an intermittent humm coming from the bike when she's off ( NO idea what that is, but its coming from the tank area.. vacuum/ gas vapor issue?)

Today I'm riding her and she suddenly does dead and the dash lit up like a Christmas tree... only for a hot second then all was fine but she was now constantly backfiring/popping on deceleration. As I came to a red light.. she up and died on me.

I turn the key and NO activity whatsoever... as if the battery is dead.

Bike had been sitting for the past 4 days but fired when I got on her to ride her home from work.

Ideas??

I had to trailer her home and am now gonna go check the battery but I don't think thats the problem...
Check your fuses. check tank is not vacuming, try the bike without the power commander.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

KLEIN
XTZ 1200
1078RR
MVAGOGO is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 04:57 PM Thread Starter
Established Member
 
Lawbreaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Whittier, CA
Posts: 225
Checked all fuses.. they're fine

still nada when i turn the key... no dash lights etc... off to check the battery
Lawbreaker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 06:17 PM Thread Starter
Established Member
 
Lawbreaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Whittier, CA
Posts: 225
Found the problem...

Positive lead from the battery :

[IMG][/IMG]
Lawbreaker is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 07:49 PM
Senior Member
 
Red Baron's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: San Diego, north county
Posts: 1,150
Nice, gotta love an easy fix.
Red Baron is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-17-2014, 08:34 PM Thread Starter
Established Member
 
Lawbreaker's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Whittier, CA
Posts: 225
Quote:
Originally Posted by Red Baron View Post
Nice, gotta love an easy fix.
... Naturally I removed the tank in prep for a possibly SPU issue only to discover the battery lead....long after i disconnected it :bang head:

At least I had fun exploring the bike...
Lawbreaker is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome