Electrical (blinker, headlight) issue's - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 03-30-2013, 06:20 PM Thread Starter
Senior Member
 
spidiracer's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ogden, Utah
Posts: 787
Electrical (blinker, headlight) issue's

Hi all! After almost two years of not riding my Brutale... I am trying to get her back on the road! It's a long story...

My right side blinkers are not working. It's not the bulbs or the fuse, those were the first things I checked. I disconnected and re-connected everything from the ECU and the fuse box but that did not change anything. The left blinkers work just fine.

Also, the headlight does not seem to be switching from high to low. Does anyone know if there has to be resistance (i.e. bulbs) for it to switch from high to low (and vice versa)? I am measuring the voltage at the plug and it does not change.

Not sure if this is my ECU or how I can check it... I miss my Brutale I would really appreciate any help! Thank you!
spidiracer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 03-30-2013, 06:31 PM
Senior Member
 
cruiser's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,318
New Site Garage
Hey bud, search on SPU, your bike almost definitely needs a new one. Startwin trading is your best option.

Cheers

Tim
Current
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 910R - Track Bike
Harley-Davidson Street Glide Rushmore
Harley-Davidson Road Glide Rushmore

Past
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 990R LE Anniversary Edition #81/150
MV Agusta Brutale 750s
cruiser is online now  
post #3 of 8 (permalink) Old 03-30-2013, 06:38 PM Thread Starter
Senior Member
 
spidiracer's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ogden, Utah
Posts: 787
Wow... Is there any way to test the SPU before buying a new one? That baby is not cheap. I'm not great with electrical stuff.

The SPU that is currently in the bike:

03/07/03-344-00028

The fuses have a bunch of hot glue around them. I believe the previous owner had an issue with the SPU and this was their resolution. I am not sure of that though.

Last edited by spidiracer; 03-30-2013 at 06:59 PM.
spidiracer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 03-30-2013, 10:45 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,889
Send a message via Skype™ to theknurl
Thumbs down ?

Carl explained it at the top of the page......look at your VIN and order the correct SPU......done

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is online now  
post #5 of 8 (permalink) Old 03-31-2013, 08:40 AM Thread Starter
Senior Member
 
spidiracer's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ogden, Utah
Posts: 787
Yeah I saw his post about the SPU/VIN, no worries there. I'm just wondering if there is some way to test my old one. Or maybe the test is... if your right side blinkers and headlight do not work, it's broken. Haha.
spidiracer is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-01-2013, 01:56 AM
Senior Member
 
cruiser's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,318
New Site Garage
The best way is to have a mate handy with a good one and test it.... but given our issues, I think its definitely the cause of your problems.

Tim
Current
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 910R - Track Bike
Harley-Davidson Street Glide Rushmore
Harley-Davidson Road Glide Rushmore

Past
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 990R LE Anniversary Edition #81/150
MV Agusta Brutale 750s
cruiser is online now  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-01-2013, 04:49 PM Thread Starter
Senior Member
 
spidiracer's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Ogden, Utah
Posts: 787
Thanks for your help all! I will be ordering a new one ASAP
spidiracer is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 04-01-2013, 09:08 PM
Senior Member
 
cruiser's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,318
New Site Garage
Mate of mine here in NZ went through the process about 8 weeks ago. Yes, we could test his as I gave him mine for a 10 min run....all the problems went away. I believe it took less than 10 days from order to doorstop down here so they do offer a great service.

Spidi, they're not cheap. But I can tell you that the NZ Parts dealer quoted me NZD $2500 about 4 years ago....so what people are paying now is much more appropriate. (I bought mine from a previous forum sponsor ...landed it cost me NZD $600 - very very reasonable in those days the FX exchange).

She'll feel like a new bike with the new SPU... you'll be pleasantly surprised.

Cheers

Tim
Current
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 910R - Track Bike
Harley-Davidson Street Glide Rushmore
Harley-Davidson Road Glide Rushmore

Past
MV Agusta Brutale 1090RR
MV Agusta Brutale 990R LE Anniversary Edition #81/150
MV Agusta Brutale 750s
cruiser is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome