How to identify EPROM (s) ? - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-06-2012, 02:54 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Reno
Posts: 21
How to identify EPROM (s) ?

Hey all just recently aquired a 2007 910R here in the states. Tried a search but did not see anything specific.

Bike came to me with the cat-delete mid pipe and Corse exhaust installed, I also got the stock exhaust and cat plus the little box with an EPROM in it.

Bike was not running when I got it do to dead battery but I am slowly going through it, fresh fluids through out today and new chain, battery etc etc.

My question is previous owner said he put stock EPROM back in as it ran better, the one I have in the little black Corse box has a yellow paint dot on it...but no "corse" markings...pulled ECU tonight and took off rubber cover, did not pull EPROM but it doesnt look like anything special!

How do you tell which is which? Only got a short ride on it as it sits and once warm fueling seems ok...no stalling in my short ride and since the bike has 17K miles I assume it goes for the most part....but I want to try the race ECU since the exhaust is fitted and see how it runs!


Thanks for any tips...cool bike, going to look at the cam chain tensioner and rear hub next....
Glenns is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-06-2012, 04:21 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 13,894
Send a message via Skype™ to theknurl
Wink chips anyone?

Glenns;
sounds like you need some one to 'read' the chip

try calling Doug Lofgren 612-718-7914 and see what he says

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
I'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-06-2012, 06:14 PM
Moderator
 
Donsy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 22,055
New Site Garage
Post

Quote:
Originally Posted by Glenns View Post
Hey all just recently aquired a 2007 910R here in the states. Tried a search but did not see anything specific.

Bike came to me with the cat-delete mid pipe and Corse exhaust installed, I also got the stock exhaust and cat plus the little box with an EPROM in it.

Bike was not running when I got it do to dead battery but I am slowly going through it, fresh fluids through out today and new chain, battery etc etc.

My question is previous owner said he put stock EPROM back in as it ran better, the one I have in the little black Corse box has a yellow paint dot on it...but no "corse" markings...pulled ECU tonight and took off rubber cover, did not pull EPROM but it doesnt look like anything special!

How do you tell which is which? Only got a short ride on it as it sits and once warm fueling seems ok...no stalling in my short ride and since the bike has 17K miles I assume it goes for the most part....but I want to try the race ECU since the exhaust is fitted and see how it runs!


Thanks for any tips...cool bike, going to look at the cam chain tensioner and rear hub next....
I know none of these are for the 910R, but you never know with all the chopping and changing going on - http://mvfaq.blogspot.com.au/2006/06...rence-hit.html
The best is to swap the chips and test them yourself, are you near someone who can help you re-set the TPS ?

Dons Nel
Own - Two F4 1000R's 06 and 07.
PayPal :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

eMial:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mobile in Australia: 0438 385 776
Website with MV Manuals for Most models -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Donsy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 03-09-2012, 08:06 AM
Established Member
 
simonmv's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Atlanta
Posts: 131
I had the same experience. The performance EPROM made my bike stall when pulling the clutch in. it was super annoying. The dealer put the regular chip back in & it stopped stalling.


I'd keep the stock chip in if i were you. As fast as the bike is, I doubt you will notice a difference.
simonmv is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome