How many Brutale SPU (cdi) Units have failed? - MVAgusta.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 116 (permalink) Old 09-15-2011, 06:32 PM Thread Starter
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Home. In Dixie.
Posts: 13,695
Send a message via Skype™ to CAG
How many Brutale SPU (cdi) Units have failed?

Just wondering if you guys could tell me if you have had a SPU (sometimes known as the CDI) or fuse box failure and at what mileage. I am just recording all the failures and starting a log.Your help will be appreciated. I would like to know every failure. CAG (Phraseology stolen from Mitch.)

Did the dealer replace it or did you? Was the bike in or out of warranty? Who paid for the replacement unit?
CAG is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 116 (permalink) Old 09-16-2011, 07:16 AM
New Member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 46
Mine was replaced by a dealer, out of warranty, I paid for it, mileage must have been just over 10k kilometers.
Arjan250 is offline  
post #3 of 116 (permalink) Old 09-16-2011, 07:24 AM
Senior Member
 
cdamb's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Not sure any more
Posts: 2,388
The one on my 750 by dealer at around 6,000 miles or so.

B750 and B1078 RR both gone now.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover."~Mark Twain
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
cdamb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 116 (permalink) Old 09-16-2011, 07:52 AM
Senior Member
 
ddmv's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Melbourne
Posts: 1,338
My SPU went at 22,600Kms.
Paid for it my self. The unit was 40% of RRP.
ddmv is offline  
post #5 of 116 (permalink) Old 09-16-2011, 01:48 PM
Senior Member
 
shoe07's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ohio
Posts: 1,499
spring of 2010, 2 weeks after I bought it from the original owner, just over 1700 miles. I paid for it myself, I replaced it myself.

Adding power makes you faster on the straights, while subtracting weight makes you faster everywhere - Colin Chapman

2004 Brutale 750S
shoe07 is offline  
post #6 of 116 (permalink) Old 09-16-2011, 09:18 PM
Senior Member
 
endgrain's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Richmond, VA
Posts: 488
Around 7,000 miles, headlight would blink when the fan came on. Out of warranty, I replaced it. $350.00 from FBF about two years ago.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
endgrain is offline  
post #7 of 116 (permalink) Old 09-17-2011, 12:56 AM
Senior Member
 
fazer6's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Tempe, AZ, USA
Posts: 8,920
~18,000 miles, in warranty, replaced by dealer. Again @ ~22k miles, replaced by dealer out of warranty, I paid labor.

As commentary, the failure of the unit (and my rear wheel bearings at about 6k miles) both nearly caused life-ending failures/loss of control. Both should have been recalled. Sadly MV overall numbers are too low for NHTSA to notice.

B4 750S [sold]
B3 675R [waiting]
fazer6 is offline  
post #8 of 116 (permalink) Old 09-20-2011, 03:46 AM
Senior Member
 
jimboF4's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: North Somerset, England
Posts: 1,511
UK registered in 2005, a 750s Brutale. SPU failed at 17,000 miles in 2009, fuel pump relay inside SPU at fault. Out of warranty. Managed to get new replacement at trade price from the UK importer (MotoGB) fitted it myself, no (SPU) problems since, bike now covered 22,000 miles.

jimboF4

Last edited by jimboF4; 09-20-2011 at 03:49 AM.
jimboF4 is offline  
post #9 of 116 (permalink) Old 09-20-2011, 05:04 PM
Established Member
 
Geerod's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 102
Mine failed at about 3,000 miles in 2008. Covered under wty. 2006 910S. Directionals wouldn't work or they blinked all on their own. Handled by dealer fairly quickly.

06 910S / Matris Damper / Arrow Mid Pipe / CRG Mirrors / Moto License Plate Relo & Bar Ends / Frame & Axle Sliders / Ohlins Rear Spring / 41 tooth rear sprocket / Custom Seat
03 HD V-Rod

"If you don't know where you're going, any road will take you there"... George Harrison
Geerod is offline  
post #10 of 116 (permalink) Old 09-20-2011, 07:22 PM
Senior Member
 
adecritten's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,025
Quote:
Originally Posted by CAG View Post
Just wondering if you guys could tell me if you have had a SPU (sometimes known as the CDI) or fuse box failure and at what mileage. I am just recording all the failures and starting a log.Your help will be appreciated. I would like to know every failure. CAG (Phraseology stolen from Mitch.)

Did the dealer replace it or did you? Was the bike in or out of warranty? Who paid for the replacement unit?
Did a fuse box last week on a 2007 Brutie from Ireland with 14K miles, also did the rear hub for good measure.

adecritten is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome