Running on - MVAgusta.net
 1Likes
  • 1 Post By lmmperalt
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-04-2018, 01:59 PM Thread Starter
New Member
 
UkNick's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 13
New Site Garage
Running on

Hi guys, after approx 30 miles on a run when i close the throttle to change down say coming to a junction the revs dont drop to tickover but hover around 1.5 - 2.5 bumble up and down for a bit then drop to idle, any ideas thanks.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
UkNick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-04-2018, 05:30 PM
Established Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: NZ
Posts: 149
Hi Nick.
I had similar issues with my second dragster. Tested for potential air leak first, rebalanced throttle bodies and it still persisted. Is this something that is just started happening or is it something that's always happened?

Some further questions: how many km have you put on the bike, are you the first owner, any mods?
I ended up resolving my issues by changing the ecu map/firmware to an older one, as the engine braking in lower gears is reduced on newer firmware (I'm assuming to make down shifting more comfortable and pass emissions testing by slowing throttle closing). Most noticeable in 3-->2 and lower.

To fully solve it, I purchased ECU Studio and reconfigured the engine braking per gear and for different rev combinations (ECU Studio is brilliant by the way - thanks Luca!).

Hope that helps.

Nick M
Nicklemouse is offline  
The Following User Says Thank You to Nicklemouse For This Useful Post:
post #3 of 5 (permalink) Old 07-05-2018, 02:47 AM
Senior Member
 
cherche's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 576
Had the same on my 2018 Brutale RR.
It occurred only in high Altitude here in the Italian Alps.
It never happened lower than let's say 1500 m.

I motori sono come le donne, bisogna saperli toccare nelle parti piu' sensibili.......
__________________________________________________ ___________________
2018 Brutale 800RR
cherche is offline  
The Following User Says Thank You to cherche For This Useful Post:
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-05-2018, 12:05 PM Thread Starter
New Member
 
UkNick's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 13
New Site Garage
Hi Nick, it only happens occasionally a quick blip of the throttle settles it down..


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
UkNick is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-05-2018, 12:18 PM
Established Member
 
lmmperalt's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Portugal
Posts: 182
New Site Garage
Quote:
Originally Posted by UkNick View Post
Hi Nick, it only happens occasionally a quick blip of the throttle settles it down..
Sometimes that happens with my F4 1078RR. But 90% of the time is good. I talked with 2 different garage guys, I had the map (power commander V) checked and the bike tested on the dyno. In my opinion it is not normal but it is not a problem.....now. I am thinking of installing the autotune. Maybe after autotune detects and corrects this issue (after loading the maps of autotune in the actual map) this will be over. But honestly, that is something that right now does not botter me.
UkNick likes this.

Best Regards,
Luis Miguel
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
lmmperalt is offline  
The Following User Says Thank You to lmmperalt For This Useful Post:
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome