My engine is "sneezing"???????? - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 04-25-2007, 04:32 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Miami
Posts: 14
Unhappy My engine is "sneezing"????????

As I saw on another members post who reffered to it as "sneezing". I have an 05 F41000 still in break-in period. Every so often when upshifting at a low RPM I hear what actually sounds like a "sneeze" coming from the engine. Anybody knows what that is, and if its normal or harmful??? Its worrying the crap out of me =(
MeGustaAgusta is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 04-25-2007, 05:57 PM
Established Member
 
IamRobG's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: New York
Posts: 82
i hear it too quite often i just ignore it it also feels like the throttle sticks when that happens
IamRobG is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 04:08 AM
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
The engine may be running too rich - i had it when I got my F4 1000 back from 600 mile first service - it happened when i'd pulled up at some lights, stopped and let throttle off and it sneezed really loud - scared me to death !!! took it back next day and they adjusted mixture, but still not running right !!!!!!

Was spot on before service. if its running well now - leave it dont get em to change set up (if it ain't broke don't try to fix it !!)
stealth is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 04:17 AM
Senior Member
 
Ozboy's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Perth W.A ,Australia
Posts: 1,937
Talking

No sneezing here,just "popping" on backidle.

Ha,if its not sneezing at one end,its FARTING at the other

07 F41000R
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

09 Blazing orange Speedtriple
07 CBR 600RR trackbike






To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Ozboy is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 04:36 AM
Senior Member
 
spacechumper's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Port Hedland, WA
Posts: 367
Mine has always sneezed, it doesn't worry me though.
Always at low revs, normally when slowing down for me. Its probably telling us not to change at these woosey revs.
spacechumper is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 05:56 AM
Senior Member
 
haupti's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Görlitz, Germany
Posts: 3,874
I'm sneezing too. Always in Spring. Damned Allergies.
haupti is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 08:44 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Miami
Posts: 14
yeah...I guess from your replies that it is somewhat common...AS LONG as it is not dangerous or harmful to the engine, then I will just ignore it...
MeGustaAgusta is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 04-26-2007, 04:54 PM
Senior Member
 
Tont's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Warwickshire
Posts: 520
mine stopped after first service
tont

The wife said "Go buy some Art"...
...................__O
................_-\<,_\
...............(_)/ (_)
I bought art.....MV Art!
Tont is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome