Arghhhhhh - MVAgusta.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 11:59 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bramhall
Posts: 4
Unhappy Arghhhhhh

Hi guys,

Took my f41000 for its first ride this weekend....
Bike usually lives in my kitchen for viewing purposes only !!!

So, New battery fitted,... Tyre pressures done etc then set off for wales from Stockport.
All goes well from start however around an hour in to my journey bike decides to cut out ??????

All power goes from dash,.. After a few minutes the bike gave me power back. This process goes on about 4 / 5 times sometimes having to wait for up to 45 mins for power.

I did notice my battery was leaking slightly (stained swinging arm!) ?

So not sure what's up ? Any one come across this before ?

Bike is fine when running but will just cut out intermittently ?

Please help !

Bike is still in abersoch and I'm now back home without it feeling quite lonely !

Cheers folks
matt
Mattb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 12:10 PM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,677
Send a message via Skype™ to silentservice703
First off...welcome.

Second: Your battery should not be leaking. It is a AGM style sealed unit...unless it's been replaced with something other than stock.

Third: Is the battery installed on its side? It should be. Otherwise you can hook it up with reverse polarity and that caused problems.

Fourth: are all the wires re-installed correctly and TIGHT?

Just a smattering of things to check.

Again, welcome and let us know where you are from, what year F4 you have, and if there are any mods (like alarms...datatools suck) because some mods, like alarms, can wreak havoc with the way a machine runs...especially if the battery voltage is low.

Which brings up a Sixth point: If you battery is a KOYO, get rid of it. Also, make sure the battery is of good charge.

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 12:30 PM
Senior Member
 
J_Spec's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Redding, California
Posts: 2,429
New Site Garage
How long as your bike been an ornament? Last time the fluids were changed? What year is your bike?

Welcome, by the way.

If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking. - George S. Patton
2008 MV F4 312R -- Luna
2016 MV Turismo Veloce 800 -- Sol (SOLD)
J_Spec is offline  
post #4 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 12:36 PM
Senior Member
 
gotojoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Bellanagare, West Ireland 44 7875 299281
Posts: 9,922
Matt, welcome.

Assuming it was the old battery that leaked and not your new one...

Time to check connections and get the wiring diagram out and a multimeter and check you have power at ignition switch/fuses...

and at the latch relay etc.

joe
gotojoe is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 04:32 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bramhall
Posts: 4
Hi, thanks for replies,
The battery is a new one and not a sealed unit, this I will be changing.
It was fitted correctly with all connections tight.
The bike does have a data tool alarm system... something I will also look in to!
Can you advise me what battery to fit to the bike?
I have a 2006 F4 1000, with 5500 miles.
Been an ornament for 12 months,.....
Mattb is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 04:38 PM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,677
Send a message via Skype™ to silentservice703
Get the standard Yuasa unit...it works well and lasts.

Name:  ytz10s.png
Views: 289
Size:  74.5 KB

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125

Last edited by silentservice703; 07-14-2013 at 04:51 PM.
silentservice703 is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 04:49 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bramhall
Posts: 4
cheers ordering now !!
Mattb is offline  
post #8 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 04:52 PM
Senior Member
 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 20,677
Send a message via Skype™ to silentservice703
Note: It Installs On Its Side With The Negative (-) Terminal Forward!!!!

Gapalicious 2019 at
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
from OCTOBER 2-6, 2019

Call (423) 519-2000 or (423) 253-6213 to reserve your Riverfront Cabin. PM me for The Crow's Nest reservation!!!

Email/Paypal:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


My personal Cell Phone: (781) 223-3020


'07 F4 312R, '10 B4 1090RR, '15 B3 800RR
'07 Ducati Monster S4Rs, '07 Ducati Monster 695
2010 Harley Davidson Ultra-Classic Electra-glide CVO FLHTCUSEBLK
'63 Honda C100A Cub
'61 MVA TRA 125
silentservice703 is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 05:26 PM
Senior Member
 
J_Spec's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Redding, California
Posts: 2,429
New Site Garage
Quote:
Originally Posted by silentservice703 View Post
Get the standard Yuasa unit...it works well and lasts.

Attachment 74588
Agreed. My Yuasa batteries have never let me down. Used them in all my bikes.

If everyone is thinking alike, then somebody isn't thinking. - George S. Patton
2008 MV F4 312R -- Luna
2016 MV Turismo Veloce 800 -- Sol (SOLD)
J_Spec is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 07-14-2013, 09:04 PM
Senior Member
 
BSR-1's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Capo Beach, Ca, US
Posts: 932
Quote:
Originally Posted by Mattb View Post
Hi, thanks for replies,
The battery is a new one and not a sealed unit, this I will be changing.
It was fitted correctly with all connections tight.
The bike does have a data tool alarm system... something I will also look in to!
Can you advise me what battery to fit to the bike?
I have a 2006 F4 1000, with 5500 miles.
Been an ornament for 12 months,.....
Somebody correct me if I'm wrong here but don't the Datatool alarms have a bad history of causing electrical problems?

2018 Husky 701 Supermoto
2018 Aprilia Tuono 1100
BSR-1 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome