Dead battery ?? - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-08-2009, 10:12 AM Thread Starter
Senior Member
 
cooper3309's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Huron South Dakota
Posts: 1,389
Dead battery ??

OK heres the deal. I transplanted a 1000 into my 750 and had to change the harness, ECU, the whole kit and caboodle. Well, everytime I leave the bike sit for any amount of time the battery goes dead. I've replace the battery once already and I'm getting kind of pissed . Has anyone else had problems with thier 1000R's losing the charge and what was the culpret ? Is there someplace I should start looking first for this gremlin ?

Thank you in advance
Cooper


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Take off your pants and jacket

01 750S W/1000R engine
01 Ducati 748 W/853 kit
03 Yamaha R1 (SOLD)
01 Kawasaki KX 125
88 Yamaha YSR 50
01 Yamaha R6
03 Suzuki DRZ pitbike
1982 Honda 110 atc
Yamaha PW50
1978 Honda 90 atc
2011 Yamaha Grizzly 700
2008 Yamaha Raptor 660
1975 Kawasaki G5 100
cooper3309 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-08-2009, 05:54 PM
Old Wing Nut
 
esq'z me's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Marietta, GA
Posts: 17,628
Send a message via Skype™ to esq'z me
Check your key off current draw. Should be just a milliamp or so (meter/clock). Look for the reason if it is excessive (leaky diode in rectifier or similar). If it isn't excessive then you just got crappy batteries.

I used to be fast....now I just dream about it.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R (Gina), '04 F4 SPR #275 Track Bike (Lola), YSR50 (The Rabbit), '71 CB100 (Lil' Red), '75 RD350C (Orange Bird) restoration project, 2015 Indian Chieftain (Rita) my "low-n-slow", '70 Suzuki F50 (Baby Blue), 2018 Suzuki GSX-S750L8 (Susie Q)
esq'z me is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-08-2009, 11:04 PM
Senior Member
 
haupti's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Görlitz, Germany
Posts: 3,874
Can You specify "any amount of time" ? I experienced on my F4's that the batteries are discharged after around three to four weeks. And this so far that they are considered not chargable. So I bought probably around ten batteries in my first years of owning a F4. Since a few Years is my F4 constantly on a charger when ever it is in the garage. So that was the best money spend so far and would probably help You as well. But what is consuming power when the bike is switched off ?
haupti is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 06-09-2009, 01:09 AM
Banned
 
Join Date: Jan 2007
Location: Delete this ID
Posts: 2,732
with the 312R I had a 2/3 week max then dead I had the data tool alarm on it and put it down to the alarm drawing current

My EV03 had the same Data tool system 4 alarm and I could get 2 - 3 months life before going flat so the short term answer is a good trickle charger. There has to be something drawing juice through the 312 and with both bikes having same alarm I cannot point the finger at the alarm system especually when others with the 1000 are having same problems.


http://mvagusta.net/forum/showthread...attery+charger
http://mvagusta.net/forum/showthread...attery+charger
http://mvagusta.net/forum/showthread...attery+charger
F41NXS is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-09-2009, 02:03 AM
My 1000S is approaching 4 years old now, I have the Datatool S4 alarm fitted and I'm still on the original battery although I do use an Optimate battery tender.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Keep one wheel down!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


If you can't fix it with a hammer you've got an electrical problem!


No MV's in the garage anymore
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
but I pop in here from time to time
. Come to think of it I don't have a garage since the old one burnt down!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
But...…..a new one is currently rising from the ashes......watch this space!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
john is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome