F4 Wouldn't Start But Fixed Now - MVAgusta.net
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-01-2009, 03:20 PM Thread Starter
Established Member
 
Anthill's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Reading, Berkshire. UK
Posts: 88
F4 Wouldn't Start But Fixed Now

I got my 750 F4 out today for the 1st time this year, fitted the new battery & put fresh fuel in but it wouldn't start. You could hear the fuel pump work when turning it on so I guessed that was also OK. It turned over fine but just wouldn't fire up at all. After checking the obvious side stand switch, engine on/off switch, clutch micro switch & neutral switch I thought it could be related to the alarm/immobiliser fitted but discounted that also after a while.

It was then time to get a bit more involved so I removed the side fairings, seat unit, tank & air box. I then pulled one of the plug leads off & put a nother plug on it then hit the started button whilst holding the plug against the frame - No spark, so I knew it was electrical rather than fuel supply.

I then turned my attention to all the wiring connections carefully separating them all one by one including the ECU, ensuring the contacts were clean then re-connecting. I then pressed the started again & this time there was a spark so quickly popped the tank back & it fired up 1st time.

Obviously really pleased I've fixed it but would like to have known which connector caused the problem & thought I would share so hopefully anyone else who has a similar problem can avoid a large bill!

Anthill

MV Agusta 750 F4
Ducati Multistrada 1000DS
Kawasaki ZX9-R (Trackbike)
Anthill is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-01-2009, 03:34 PM
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Home. In Dixie.
Posts: 13,695
Send a message via Skype™ to CAG
Great post!
CAG is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-01-2009, 03:38 PM
Senior Member
 
number2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Charleston South Carolina
Posts: 5,489
Electrical problems are no fun, especially if it's an intermittent problem. It's great you got it running. Now, ride it down to the dealer and get a new F4.
number2 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 04-02-2009, 06:00 AM
Senior Member
 
devilboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: bridlington
Posts: 1,321
mine did something similar other day. the previous day id been out riding and everything was fine till the next day.so there i am all trused up and ready to go press the starter and nothing!! it was turning over but not firing , i wasnt best pleased and stripped all my leathers helmet gloves off etc and started messing with switches and trying to fire it up , the battery is starting to go flat by this time so i juat pulled clutch in and pressed starter and it went!!!! never done it b4 or since, mystifies me!!!
devilboy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome