# Brutale Newb and question - MVAgusta.net
log in
|
|


Forum
Go Back   MVAgusta.net > Models > Brutale B4
Register FAQ Members List
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2012, 08:40 PM   #1
Ducducguzzi
New Member

MV in the Registry:
[Brutale S]

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Default Brutale Newb and question

hi everyone,
im a proud papa of a new to me 04 750 brutale. all stock and low miles ( less than 4000 ). on my ride home from getting the bike i notice that on low rpms 1,2,3 gear it sputters and feels as if it intermittently runs on 3 cylinders then the 4th kicks in and then 3 again. at higher rpms it feels fine and pulls fine, real fine.

injector problem? or..... all the help is appreciated.
Ducducguzzi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-03-2012, 09:11 PM   #2
CAG
Senior Member


 
CAG's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Home. In Dixie.
Posts: 13,319
Send a message via Skype™ to CAG
Default

Welcome.

Probably not an injector problem. They rarely go bad. I would check the condition of the lines inside the tank. The bike has been mostly sitting for the last 8 years and they could be a little mushy.

See if anyone has messed with the TPS. You'll be able to tell if the yellow paint is broken.
CAG is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:34 PM   #3
Randarosa
Big Randaddy


 
Randarosa's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Metro Atlanta
Posts: 14,634
Default

Duck, duck, goose........good one! Welcome to the forum.
__________________
910R, S4RS,'78 BMW R100S, '72 Honda CB350f Cafe Racer, '70 CB175 Cafe Racer, Heritage Softail, Chrome V-Rod, Sportster 48, '34 HD VFD sidecar ("Betty Jean"....after my dearly departed mother), Kawasaki Concours 1400, yellow Vespa LX 150, a cool little Ruckus, Lee Halverson's fantastic "Green Monster", and a very understanding wife........
Randarosa is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 09:43 PM   #4
esq'z me
Senior Member


 
esq'z me's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Peachtree City, GA
Posts: 11,206
Send a message via Skype™ to esq'z me
Default

Welcome to the forum...maybe fouled plugs from lack of running and rotten gas. If you have the ability try changing the plugs.....Iridiums make a hot spark and last longer then the originals. Try some fuel system cleaner...I like Lucas brand products.
The 750 motor does like to rev. It will be much happier at 6k rpm than at 3k.
__________________
I used to be fast....now I just dream about it.
'08 910R, '04 F4 SPR #275 Track Bike, YSR50 restoration project, '71 CB100
esq'z me is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:07 PM   #5
PunyJuney
Senior Member


 
PunyJuney's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Morrison, Colorado USA
Posts: 416
Default

sputters and farts are all part of the MV's character...that's why we all love Randy and Ed.
Welcome to the family!
__________________

"Get on the fire engine!"
http://youtu.be/vrIXFnjqi2E
........
09 Brutale 1078RR
12 CBR1000RR
PunyJuney is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2012, 10:28 PM   #6
Randarosa
Big Randaddy


 
Randarosa's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Metro Atlanta
Posts: 14,634
Default

Quote:
Originally Posted by PunyJuney View Post
sputters and farts are all part of the MV's character...that's why we all love Randy and Ed.
Welcome to the family!



__________________
910R, S4RS,'78 BMW R100S, '72 Honda CB350f Cafe Racer, '70 CB175 Cafe Racer, Heritage Softail, Chrome V-Rod, Sportster 48, '34 HD VFD sidecar ("Betty Jean"....after my dearly departed mother), Kawasaki Concours 1400, yellow Vespa LX 150, a cool little Ruckus, Lee Halverson's fantastic "Green Monster", and a very understanding wife........
Randarosa is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2013, 08:46 PM   #7
Ducducguzzi
New Member

MV in the Registry:
[Brutale S]

 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by esq'z me View Post
Welcome to the forum...maybe fouled plugs from lack of running and rotten gas. If you have the ability try changing the plugs.....Iridiums make a hot spark and last longer then the originals. Try some fuel system cleaner...I like Lucas brand products.
The 750 motor does like to rev. It will be much happier at 6k rpm than at 3k.
Well, i took the bike in to the local mv dealer and they told me the problem is with my outdated sbu. turn signal problems and fuel injection issues . quite a preety penny to take care of this but i could not stand to ride the bike the way it was running, basically on 3 cylinders until i gave it a full twist of the throttle.
Ducducguzzi is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2013, 09:40 AM   #8
Red Baron
Senior Member


 
Red Baron's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: San Diego, north county
Posts: 904
Default

Congrats on the new ride and welcome.
Red Baron is offline   Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Powered by vBulletin. Copyright 2000-2010 Jelsoft Enterprises Limited.