# WHICH?? Bike camera - MVAgusta.net
log in
|
|


Forum
Go Back   MVAgusta.net > The Lounge > Lee's Kitchen Sink
Register FAQ Members List
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2012, 10:00 AM   #1
MV BOY
Senior Member


 
MV BOY's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Stockton-On-Tees, England
Posts: 261
Default WHICH?? Bike camera

I'm wanting a bike camera for next Isle Of Man TT and fancy the Replay XD1080 but what about Go-Pro?

Anybody got either one or have any feedback in any of them or indeed others also on the market?


Sent from my iPhone using Motorcycle.com App
MV BOY is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-21-2012, 10:01 AM   #2
silentservice703
Senior Member


 
silentservice703's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Duxbury, MA, USA
Posts: 8,820
Send a message via AIM to silentservice703 Send a message via Yahoo to silentservice703 Send a message via Skype™ to silentservice703
Default

I haven't used a Go Pro, but there are many on here who have.
I'll use the Go Pro Hero III when I have the free funds.
__________________
If you don't start in the morning, you can't drink all day.
silentservice703 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 01:01 PM   #3
Ian SAVS
Senior Member

MV in the Registry:
[F4 1000 R]

 
Ian SAVS's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: NC. USA
Posts: 2,442
Send a message via Skype™ to Ian SAVS
Default

Quote:
Originally Posted by silentservice703 View Post
I haven't used a Go Pro, but there are many on here who have.
I'll use the Go Pro Hero III when I have the free funds.
+1. It comes with a waterproof case as well, so you can record your low-side in the rain!
__________________
What we've got here, is failure to communicate.
Ian SAVS is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 02:15 PM   #4
Renaissance
Senior Member

No MVs in the Registry

 
Renaissance's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Logan Queensland Australia
Posts: 470
Default

Contour is a good quality unit (as well as the GoPro) - I don't have any complaints with mine.
Renaissance is online now   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 03:03 PM   #5
hb88xx
Senior Member


 
hb88xx's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: A'dam, NL
Posts: 2,879
Default

saw this at eicma, has screen and remote default

http://driftinnovation.com/camera/drift-hd/
__________________
4,5Mg~3Al~2Ti~Fe
Http://tinyurl.com/b4-312rr

backlight
hb88xx is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 03:08 PM   #6
MVF3_40
Senior Member

No MVs in the Registry

 
Join Date: Jul 2012
Posts: 608
Default

Go pro is a good camera, with good picture quality and sound. I can even take it scuba diving.

Its a shit to mount solidly to get good video thanks to its shape, size, and mounting system.

Sent from my GT-I9100 using Motorcycle.com App
MVF3_40 is online now   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 04:36 PM   #7
mitchy
The Hub Man


 
mitchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Gold Coast, Australia.
Posts: 2,978
Send a message via Skype™ to mitchy
Default

I just bought a Contour Roam,only bought it due to its size.Mounted it on the L/H fairing panel.I used it for the first time last week on a 3 day road trip and its great,but don't buy one for sound quality though,there is alot of wind noise but picture quality is great.
__________________


Work.Email & Paypal.
tweedcitytruck@onestream.com.au
Work Phone (+61)0755244655
Facebook- Mitch Covington
mitchy is online now   Reply With Quote
Old 11-21-2012, 09:05 PM   #8
Renaissance
Senior Member

No MVs in the Registry

 
Renaissance's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Logan Queensland Australia
Posts: 470
Default

Quote:
Originally Posted by mitchy View Post
I just bought a Contour Roam,only bought it due to its size.Mounted it on the L/H fairing panel.I used it for the first time last week on a 3 day road trip and its great,but don't buy one for sound quality though,there is alot of wind noise but picture quality is great.
Mitch I have noticed this audio issue too but the quality is quite ok under "normal" use -ie where your not travelling along at a great rate of knots creating wind noise. I think this can be solved, without having to hide the cam from the wind, by locating the mic ("hidden" at the front I think) and putting some attenuating material over it. Haven't tried it myself though and it is probably a bit of an oversight in design the first place. I have the original roam (no gps or bluetooth) and I think this is a good thing for most use as it saves on battery life significantly though I'm a bit jealous not having the extra bells and whistles.

I am unaware if this audio issue is a problem with the GoPro.
Renaissance is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:03 PM   #9
mitchy
The Hub Man


 
mitchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Gold Coast, Australia.
Posts: 2,978
Send a message via Skype™ to mitchy
Default

Yeh Steve,I bought the standard Contour Roam,like I said for its compact size.When its on the bike you don't even know its there.Because my bike is black helps.I took various shots on my trip,one up over Glorious and no shake,the picture is perfect.When at higher speeds there is wind noise but lower speeds you just hear the bike.I might try that trick with the mic and put some tape over it maybe.
__________________


Work.Email & Paypal.
tweedcitytruck@onestream.com.au
Work Phone (+61)0755244655
Facebook- Mitch Covington
mitchy is online now   Reply With Quote
Old 11-22-2012, 04:14 PM   #10
getec
Senior Member


 
getec's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Australia
Posts: 1,087
Default

I have the GoPro2 - fantastic quality pics and video - see my pics in "photo album" - I have pics and a video...You get about 2.5 hours video on one battery.
__________________


Ride safe and take care.
_________________________

GETEC - Glenn
Vivere il sogno !
getec is offline   Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Powered by vBulletin. Copyright 2000-2010 Jelsoft Enterprises Limited.