f4 sr 750 idling rough when hot - MVAgusta.net
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 43 (permalink) Old 11-08-2012, 10:34 PM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
f4 sr 750 idling rough when hot

my sr 750 has started idling rough when it gets hot. it only seems to do it in stop start traffic.it's going to the mechanic next week i just want to try and narrow down what could cause it

thanks rob
mvrob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 43 (permalink) Old 11-08-2012, 11:37 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 11,664
Send a message via Skype™ to theknurl
Wink ?

Rob;
check the hose clamps on the intakes.......guaranteed they're loose
also the check the vacuum tubes and caps* from the throttle bodies to the side fittings

*on my '05 they were cracked and leaking

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
i'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
email, PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is offline  
post #3 of 43 (permalink) Old 11-09-2012, 12:23 AM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by theknurl View Post
Rob;
check the hose clamps on the intakes.......guaranteed they're loose
also the check the vacuum tubes and caps* from the throttle bodies to the side fittings

*on my '05 they were cracked and leaking


thank you very much noel i'll check them
i love this forum you guys are always really helpful

rob
mvrob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 43 (permalink) Old 11-11-2012, 09:41 PM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
fixed noel your diagnosis was spot on as usual all 4 caps were cracked/split i think you should write a book.
we can call it dr knurl's guide to mv mechanics lol

thanks rob
mvrob is offline  
post #5 of 43 (permalink) Old 11-12-2012, 12:43 AM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 11,664
Send a message via Skype™ to theknurl
Wink cracks?

mvrob;
the manual says replace all the in-tank lines every 3 years......

i read that as THEY know they are using low grade lines......forget ethanol, they wrote that 13 years ago....before ethanol

so all fuel system rubber is suspect.....ozone eats it....it shrinks or cracks

i have 2 MVs both bought used...1st thing i did? replaced fuel lines, fuel filters, vacuum lines, caps and tightened the intake clamps

i started working on exotic cars in '59...if they didn't run right you looked for air leaks...... spray butane at it, if the engine changes sound... its leaking

when you have some time get a tube of dielectric grease and lube EVERY electrical connector on the bike......i live 3 blocks from the Pacific Ocean......and EVERYTHING corrodes....

yet, i have NO electrical problems.......OK! my Aprilia RSVR eats stators

my bikes are never on a battery tender.....and they all get 5-7years on a stock battery.....
except BMWs they're battery sluts
coming up on 1,400,000 mi on bikes

glad i could help you

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
i'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
email, PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is offline  
post #6 of 43 (permalink) Old 11-13-2012, 12:43 AM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
not fixed went for a ride today and the problem has returned.
im going back to my mechanics tomorrow to check the vacuum hoses and clamps.

thanks rob
mvrob is offline  
post #7 of 43 (permalink) Old 11-13-2012, 07:08 AM
CAG
Senior Member
 
CAG's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Home. In Dixie.
Posts: 13,685
Send a message via Skype™ to CAG
Check the sensor in your left air tube.

Last edited by CAG; 11-13-2012 at 06:12 PM.
CAG is offline  
post #8 of 43 (permalink) Old 11-13-2012, 09:14 AM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
Quote:
Originally Posted by CAG View Post
Check the sensor in you left air tube.

ok thanks carl

rob
mvrob is offline  
post #9 of 43 (permalink) Old 11-14-2012, 09:43 PM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
all the clamps were loose this seems to have fixed it running rough but the idle is still rough when it gets hot.
it also slalls occasionally when idling.
tried to check the sensor but the manual does not really tell you how to do it?

i think it's time to take it to an official mv dealer

thanks rob
mvrob is offline  
post #10 of 43 (permalink) Old 11-18-2012, 10:48 PM Thread Starter
Established Member
 
mvrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: australia
Posts: 115
still idling rough i'm going to the mv dealer thursday will get them to check the airtube sensor and the coils is there anything else it could be?

thanks rob
mvrob is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome