2013 F4 1000 Stalling and Speedo not working - MVAgusta.net
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 01-09-2017, 01:52 AM Thread Starter
Established Member
 
Clay1001's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 82
2013 F4 1000 Stalling and Speedo not working

Major issues today......
After having my bike tuned to perfection and it becoming a pleasure to ride suddenly today it is having major issues.
I was riding it around this afternoon and everything was great then suddenly the Speedo started giving false reading and the bike stalled.
I turned the key off and restarted it and off I went then it happened again. While riding it started to stall if I pull the clutch in the engine stays alive but when I go to release the clutch while still moving the the engine dies.
I had to restart the bike numerous times to cripple it home. Now the Speedo does not work at all and just reads zero. Everything else is working fine. No errors on screen and no warning lights but the bike just stalls while riding

I have just got the girl preforming so well and this happens Grrrrrrrr

Can anyone shed so light on this issue please....

Thank you in advance
Clay

IF LIFE THROWS YOU A CURVE, DROP YOUR KNEE AND RIDE THAT BITCH
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Clay1001 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 01-09-2017, 06:24 AM
New Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 50
Clutch in or stalling says to me have a look at the safety switch on the sidestand..
george4337 likes this.

ADELAIDE Australia
albymangled is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 01-09-2017, 08:01 AM
Senior Member
 
number2's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Charleston South Carolina
Posts: 4,032
have you added any aftermarket systems lately which required the battery to be disconnected? Maybe a Power Commander? You may have a bad ground. Remove the battery cables and clean them then secure them.
number2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 12 (permalink) Old 01-10-2017, 04:27 AM Thread Starter
Established Member
 
Clay1001's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 82
Location of Speedometer Sensor in 2013 F4 1000

Can anyone tell or show me where the speedo sensor os on my 2013 F41000 as I am have issues with my speedo.

Thank you
Clay.
Clay1001 is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 01-10-2017, 05:34 PM
Moderator
 
Donsy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 21,698
New Site Garage
It's in the workshop manual Clay, electrical section fault finding has a good testing procedure. It's at the rear wheel, behind the brake disc. Check that and sidestand and clutch switches.

Dons Nel
Own - Two F4 1000R's 06 and 07.
PayPal :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

eMial:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mobile in Australia: 0438 385 776
Website with MV Manuals for Most models -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Donsy is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 01-10-2017, 10:01 PM Thread Starter
Established Member
 
Clay1001's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 82
Thank you Donsy
I just wasn't sure whether the sensor was on the front wheel or the rear wheel.

I only have the MY10 Manual but own a MY13 F4 and having issues downloading that manual

Cheers Clay

Last edited by Clay1001; 01-10-2017 at 10:40 PM.
Clay1001 is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 01-10-2017, 11:14 PM
Moderator
 
Donsy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 21,698
New Site Garage
@Clayton1001 - Check the notification at the second from top of this section, it's a "sticky" with a red exclamation mark next to it mate, go the my last post in that notice - Maintenance & Tech. Issues (All 4 Cyl. Models) - MVAgusta.net

Also read the "Announcement" right at the top called "Read the Please RE MV Manuals"

And there's two here, in the sticky second from the top in your model section - Workshop Manuals for most MV's, for all to use.

Dons Nel
Own - Two F4 1000R's 06 and 07.
PayPal :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

eMial:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mobile in Australia: 0438 385 776
Website with MV Manuals for Most models -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Last edited by Donsy; 01-10-2017 at 11:18 PM.
Donsy is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 01-10-2017, 11:27 PM Thread Starter
Established Member
 
Clay1001's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 82
Thank you Mate
I have it now. I appreciate your help and patience.

IF LIFE THROWS YOU A CURVE, DROP YOUR KNEE AND RIDE THAT BITCH
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Clay1001 is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 01-11-2017, 02:20 AM
Moderator
 
Donsy's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Australia
Posts: 21,698
New Site Garage
Good luck mate, sounds like a bad switch or connection, bad it could be a bad sensor too.

Dons Nel
Own - Two F4 1000R's 06 and 07.
PayPal :
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

eMial:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Mobile in Australia: 0438 385 776
Website with MV Manuals for Most models -
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Donsy is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 01-12-2017, 03:14 PM
Senior Member
 
theknurl's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Palos Verdes Est, SoCal, USA
Posts: 11,566
Send a message via Skype™ to theknurl
Thumbs up ?

Clay;

Go to the electrical troubleshooting guide in the service manual

Noel-theknurl

The Forum Curmudgeon
i'm not PC either
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'08 910R
'05 F4
ph. 310-414-7247 PST, GMT -8
email, PayPal;
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Skype; theknurl
theknurl is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to use all of the features of the MVAgusta.net site, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome